Privacy policy

Hoe verwerken wij uw persoonsgegevens?

Wanneer u via een website bestelt deelt u informatie over uzelf: uw adres, e-mailadres, welke producten u bestelt etc. Hoe deze persoonsgegevens vervolgens door ons verwerkt worden kunt u hier lezen.

Ons uitgangspunt is dat wij onze klanten behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Dit principe hanteren wij ook bij het verwerken van uw persoonsgegevens. We hopen dat u met een gerust hart bij ons wilt bestellen, maar bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Europese verordening AVG

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), of in het Engels: General Data Protection Regulation (GDPR), is een Europese privacywetgeving die vanaf 25 mei 2018 geldig is. Deze wet reguleert hoe wij uw persoonsgegevens mogen verwerken. U kunt er alles over lezen op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Uw rechten onder de AVG

Onder de AVG worden uw rechten uitgebreid. U heeft volgens deze pagina van de Autoriteit Persoonsgegevens:

 

  • Recht op dataportabiliteit.
  • Recht op vergetelheid.
  • Recht op inzage.
  • Recht op rectificatie en aanvulling.
  • Recht op beperking van de verwerking.
  • Recht op een menselijke blik bij besluiten.
  • Recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking.
  • Recht op duidelijke informatie over wat wij met uw persoonsgegevens doen.

 

Welke persoonsgegevens verwerken wij, voor welke doeleinden en wat gebeurt ermee?

Wij verzamelen zo min mogelijk gegevens. De gegevens die wij verzamelen zijn nodig om een overeenkomst uit te voeren, namelijk producten bij u te bezorgen.

 

  • Allereerst moeten wij uiteraard weten welke producten u wilt bestellen.
  • Om een bestelling te kunnen plaatsen hebben wij verder uw e-mailadres nodig. Onze communicatie gaat voornamelijk via e-mail. Op uw e-mailadres ontvangt u de kwitantie van uw bestelling en andere informatie betreft uw bestelling.
  • Wij hebben uw adresgegevens nodig om een bestelling naar u op te kunnen sturen. Dit hoeft niet uw woonadres te zijn, maar het adres waar u de bestelling wilt ontvangen (dit kan bijv. uw werkadres of vakantieadres zijn).

Om een bestelling te kunnen plaatsen hoeft u niet meer dan deze gegevens in te vullen. U kunt wel zelf meer gegevens invullen zoals een telefoonnummer, maar dit is niet nodig.

Bij uw bestelling kunt u ervoor kiezen u te abonneren op onze nieuwsbrief. U kunt dan nieuwsbrieven van ons ontvangen op uw e-mailadres. U kunt zich via een link in de nieuwsbrief afmelden voor de nieuwsbrief of u kunt dit doen door contact met ons op te nemen.

Maakt u een account bij ons aan doet u automatisch mee met ons spaarprogramma. Daar worden uw naam, e-mailadres en uw ordernummers met het bijbehorende bestelbedrag bewaard om het juiste aantal punten te geven aan de juiste persoon. Ook andere puntengevende activiteiten worden bewaard. Wilt u dit niet kunt u contact met ons opnemen. Om bij ons te bestellen hoeft u overigens geen account aan te maken.

 

Wat gebeurt er met uw persoonsgegevens?

Nadat u een bestelling plaatst komen uw gegevens in verschillende systemen terecht voor de verwerking en uiteindelijke verzending van uw bestelling.

Wij werken met de volgende systemen/diensten door welke uw gegevens verwerkt kunnen worden:

 

  • Lightspeed: webwinkelsoftware
  • Mollie: betaaldiensverlener voor betalingen via iDEAL, Bancontact/Mister Cash, SOFORT Banking en bankoverschrijving
  • DIBS: als u betaalt met creditcard (MasterCard of Visa)
  • PayPal: als u betaalt met PayPal
  • Specter: ERP-software
  • PostNord en lokale post: de Zweedse post en de post in het land van bestemming indien wij uw bestelling als aangetekende brief versturen.
  • Space2u: domein- en e-mailservice
  • Gmail: e-mailservice
  • Loopia: domein- en e-mailservice
  • Fortnox: boekhoudsysteem
  • Sendy: nieuwsbriefprogramma, als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  • Amazon Web Services (AWS): als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief maken wij gebruik van een database via AWS.
  • LoyaltyLion: software voor ons spaarprogramma
  • Trustpilot: online review community

 

Lightspeed

Onze website wordt gehost door Lightspeed. Dit is een platform waar alle pagina’s op onze website verzameld zijn. Bestelt u op www.butik21.nl dan bestelt u via Lightspeed. Uw bestelling komt in het Lightspeed eCommerce-systeem terecht.

Wij en Lightspeed hebben toegang tot uw bestelling. Lightspeed bewaart deze gegevens voor ons. Zonder onze toestemming of zonder dat wij dit verzoeken worden deze gegevens nergens anders voor gebruikt. Maar mocht er bijvoorbeeld iets mis zijn gegaan met een bestelling waardoor deze niet is doorgekomen of dubbel is doorgekomen kunnen wij de Lightspeed-technici vragen dit uit te zoeken om het probleem te verhelpen.

De bestelgegevens in het Lightspeed-systeem bestaan uit de producten die u heeft besteld, welke betaalmethode u heeft gekozen (maar geen verdere creditcard- of rekeninginformatie), welk(e) adres(sen) u heeft opgegeven en welk e-mailadres u heeft opgegeven. Kiest u er zelf voor bij de bestelling meer gegevens in te vullen worden deze ook op uw bestelpagina in Lightspeed bewaard.

U ontvangt verschillende e-mails van Lightspeed aangaande uw bestelling: orderbevestiging, betaalbevestiging en kwitantie, verzendbevestiging. In bijzondere gevallen kunt u ook andere e-mails ontvangen van Lightspeed, bijvoorbeeld in verband met een retourbevestiging. Wij gebruiken het e-mailadres dat in Lightspeed bij uw bestelling staat ook voor persoonlijke e-mails betreft eventuele vragen of andere informatie aangaande uw bestelling.

Op uw bestelpagina in Lightspeed kunnen wij notities toevoegen die betrekking hebben op bestelling. Deze notities zijn kort en kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op eventuele wijzigingen die u als klant wilde doorvoeren (zoals maat of kleur van een bepaald product), of informatie over een eventuele retourzending (zoals naar welk artikel u wilde omruilen of wanneer wij een artikel hebben terugbetaald). Ook kunnen wij hier informatie noteren uit e-mailgesprekken die wij met u hebben gehad met betrekking tot uw bestelling (zoals aanbevelingen die wij hebben gedaan of door u gestelde vragen over uw levering). Dit doen wij om u betere service te verlenen mocht u later nogmaals contact met ons opnemen.

Via uw account op onze website kunt u ook contact met ons opnemen. Wij ontvangen dan in Lightspeed een ticket en kunnen zo een gesprek met u voeren via Lightspeed, in plaats van via e-mail.

 

Mollie, DIBS, PayPal

Wanneer u uw bestelling afrondt kunt u kiezen voor verschillende betaalmethoden. Een externe betaaldienstverlener ontvangt van ons beperkte informatie over uw bestelling. Mollie verwerkt betalingen via iDEAL, Bancontact/Mister Cash, SOFORT Banking en bankoverschrijving. DIBS verwerkt betalingen via MasterCard en Visa, en PayPal verwerkt betalingen via PayPal. Onze betaaldienstverleners zijn zelf verantwoordelijk voor het verwerken van uw persoonsgegevens en voor vragen verwijzen wij door naar de voor u relevante betaaldiensteverlener.

 

Specter

Nadat uw bestelling in Lightspeed terechtkomt en klaar is om te verzenden wordt deze naar de door ons gebruikte ERP-software Specter overgebracht. Met dit systeem worden onze voorraad, logistiek en boekhouding met elkaar verbonden. Wij en Specter hebben toegang tot dit systeem en uw gegevens worden alleen door ons gebruikt.

 

PostNord en lokale post

Sturen wij uw bestelling als aangetekende brief ontvangt PostNord (de Zweedse post) uw adres, waarna ook de post in het land van bestemming (veelal PostNL voor Nederland en Bpost voor België) uw adres ontvangt om uw bestelling te kunnen bezorgen.

 

Space2u en Gmail

Voor het beheer van onze domeinen gebruiken wij Space2u. E-mailt u naar info@butik21.nl komt uw e-mail via Space2u in onze Gmail-mailbox terecht. E-mails worden normaal na een termijn van ongeveer 6 maanden verwijderd, zodat wij u als u in de tussentijd weer contact met ons opneemt beter van dienst kunnen zijn. Eventuele informatie uit ons e-mailgesprek kan bij uw bestelling in Lightspeed genoteerd worden.

 

Loopia

Voor het beheer van sommige domeinen gebruiken wij Loopia. Uw e-mails komen dan via Loopia bij ons terecht. 

 

Fortnox

Voor onze boekhouding gebruiken wij het programma Fortnox. Wij halen factuurjournalen uit Specter als grondslag voor de boekhouding. In een factuurjournaal staan de klantnaam, het factuurnummer en het bestelbedrag, geen adresinformatie, e-mailadres , telefoonnummers of welke producten er besteld zijn.

 

Sendy

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief en dit vervolgens bevestigt bewaren wij uw e-mailadres en de door u opgegeven naam in het nieuwsbriefprogramma Sendy. Wilt u dit niet (meer), kunt u zich voor de nieuwsbrief afmelden.

 

Amazon Web Services (AWS)

Als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief maken wij gebruik van een database via AWS.

 

LoyaltyLion

LoyaltyLion is de software voor ons spaarprogramma en daar worden uw naam, e-mailadres, ordernummers met bestelbedrag en andere puntengevende activiteiten bewaard. Wilt u zich uitschrijven kan dit door contact met ons op te nemen.

 

Trustpilot

Na uw bestelling ontvangt u een e-mail van Trustpilot om ons te beoordelen. U kunt zich hiervoor afmelden.

 

Waarom worden persoonsgegevens bewaard?

Naast het uitvoeren van uw bestelling moeten wij onze administratie, waaronder uw bestelgegevens, om boekhoudkundige redenen bewaren. Iedere ondernemer heeft een fiscale bewaarplicht van zeven jaar. In overeenstemming met de wet bewaren wij persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is.

 

Verstrekking persoonsgegevens aan andere partijen

Wij verstrekken uw persoonsgegevens nooit aan andere partijen (behalve bovengenoemde), tenzij wij daar op grond van wet- en regelgeving of als gevolg van een rechtszaak verplicht toe zijn.

 

Cookies

Wij maken gebruik van cookies zodat de producten die u in de winkelwagen stopt bewaard blijven. Wij maken tevens gebruik van Google’s diensten Google Analytics en Google Remarketing. Deze diensten maken ook gebruik van cookies. Lees hier wat dit voor u betekent.

 

Inzage, correctie of verwijdering

Wilt u weten welke persoonsgegevens wij van u verzameld hebben of wilt u gegevens wijzigen of verwijderen die u niet via uw account kunt wijzigen of verwijderen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@butik21.nl. Gegevens die vallen onder de fiscale bewaarplicht, die vanwege andere wettelijke verplichtingen verwerkt worden of die noodzakelijk zijn voor een rechtsvordering kunnen niet verwijderd worden.

Heeft u verder vragen over ons privacy statement, neem dan contact op via info@butik21.nl.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »