Algemene voorwaarden

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van de algemene voorwaarden stuurt u dan een e-mail naar: info@butik21.nl.

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door Nyström Health and Medical Supplies AB, hieronder genoemd de website-eigenaar, met ondernemingsnummer 556738-9126 en btw-nummer SE556738912601, geregistreerd in Zweden.
 

1. Aankoop

Er is slechts sprake van een koopcontract wanneer de website-eigenaar de bestelling heeft bevestigd door middel van een orderbevestiging. Een orderbevestiging wordt verstuurd binnen 24 uur nadat de bestelling door de website-eigenaar is ontvangen. Indien de levertijd van de bestelling is gewijzigd, zal de klant zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gebracht. De website-eigenaar heeft het recht op eigendom en recht op inhouden van alle producten totdat de klant volledig heeft betaald. Om bij ons te winkelen, dient u 18 jaar of ouder te zijn.
 

2. Prijzen

De prijzen zijn inclusief 25% btw. Nadat de bestelling is bevestigd, kan de prijs alleen worden gewijzigd wegens omstandigheden die buiten de macht van Butik21 liggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: wijzigingen in de grondstofprijzen, valutaschommelingen of gewijzigde btw-percentages. Er komen geen extra administratiekosten bij. Als er sprake is van een prijswijziging kan de klant de bestelling zonder bijkomende kosten annuleren.
 

3. Verzendkosten

De verzendkosten naar Nederland en België bedragen altijd €2,99. Er zijn geen bijkomende (invoer- of tol)kosten.
 

4. Betalingsmogelijkheden / betalingsvoorwaarden

4.1 iDEAL
Betalen met iDEAL is betalen met internetbankieren bij één van de deelnemende banken. Op deze manier kunt u eenvoudig en veilig uw online aankopen afrekenen in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank.

4.2 Creditcard
U kunt betalen met Mastercard en Visa zonder extra kosten. 
Butik21 maakt gebruik van het online betaalsysteem DIBS om veilig te betalen. Voor meer informatie zie punt 14.

4.3 PayPal
PayPal-klanten met een PayPal-account kunnen gebruik maken van de PayPal-optie.
 

5. Levering

Producten die op voorraad zijn worden dezelfde dag nog verzonden indien de bestelling is gedaan en de betaling is ontvangen voor 16.00 uur op werkdagen (maandag t/m vrijdag).*

Levering naar Nederland en België duurt circa twee tot vier werkdagen. In geval een product bij de leverancier dient te worden besteld kunnen de levertijden oplopen tot vier weken. Sommige kleuren of maten kunnen uitverkocht zijn voordat het systeem de tijd heeft gehad om de voorraad bij te werken. Butik21 informeert klanten over de geschatte levertijd en de klant heeft het recht om de bestelling zonder enige kosten te annuleren.

*Met uitzondering van Zweedse feestdagen. Betalingen via creditcard of PayPal worden vrijwel direct ontvangen en daarom kunnen deze bestellingen direct verwerkt worden. Betalingen via een vooruitbetaling worden binnen enkele werkdagen ontvangen. De bestelling wordt verstuurd wanneer de betaling is ontvangen.
 

6. Vertragingen in de levering

Soms kunnen vertragingen in de levering optreden, waar Butik21 geen invloed op heeft. Bijvoorbeeld als een leverancier haar verplichtingen betreft de levering tegenover Butik21 niet kan nakomen. Als hiervan sprake is, heeft Butik21 geen aansprakelijkheid tegenover de klant voor eventuele schade die uit de vertraging voortkomt. Butik21 zal de klant, via het opgegeven e-mailadres, op de hoogte brengen van eventuele vertragingen zodra Butik21 hier informatie over heeft ontvangen.

Butik21 verstuurt de meeste bestellingen in een enveloppe via de normale post. Butik21 is daarom afhankelijk van de postbedrijven in zowel Zweden als in Nederland wat betreft de levering en levertijd. Butik21 heeft geen invloed op de postbezorging in Zweden en Nederland.
 

7. Transportrisico

Butik21 is verantwoordelijk voor de levering van het product aan de klant. De klant en het vervoersbedrijf zijn verantwoordelijk voor het transport terug naar Butik21.
 

8. Beschadigde producten

Wanneer u uw producten ontvangt is het belangrijk om te controleren of ze niet beschadigd zijn. Indien de producten beschadigd of op één of andere manier niet juist zijn, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met Butik21 op via: info@butik21.nl.
 

9. Recht om een aankoop te annuleren

Butik21 biedt klanten een zichttermijn van 14 dagen. Dit betekent dat de klant het recht heeft om het product binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren, mits het product niet beschadigd is en teruggestuurd kan worden in de originele verpakking. De klant heeft het recht om de verpakking te openen en het product te passen, maar het product mag verder niet gebruikt/gedragen zijn en de originele etiketten moeten nog op de verpakking zitten. Als de klant het product wil retourneren zijn de verzendkosten voor de klant. Producten die onder de categorie ‘ondergoed’ vallen mogen geretourneerd worden, mits de verpakking ongeopend is.

Butik21 biedt klanten een ruiltermijn van 30 dagen. Dit betekent dat de klant het recht heeft om het product binnen 30 dagen na ontvangst te ruilen, mits de producten niet gebruikt zijn.
 

10. Klachten

Als u een klacht heeft over een beschadigd of defect product, dient u zo spoedig mogelijk contact met Butik21 op te nemen via: info@butik21.nl. Butik21 geeft u dan verdere instructies. Vergeet niet dat u zelf verantwoordelijk bent voor de retourzending.
 

11. Terugbetalingen

Terugbetalingen worden gedaan naar de opgegeven (bij betaling gebruikte) bankrekening. De terugbetaling wordt zo spoedig mogelijk gedaan, nadat Butik21 uw retourzending heeft ontvangen en geaccepteerd. Dit vindt altijd binnen 30 dagen plaats.
 

12. Voorbehoud

Butik21 behoudt zich het recht voor wijzigingen in de prijzen door te voeren indien dit te wijten is aan grote prijswijzigingen van de leveranciers, typefouten of andere fouten waar Butik21 geen invloed op heeft. Lees meer over onvoorziene gebeurtenissen in het artikel 'Overmacht' hieronder.
 

13. Privacyregeling

Door middel van uw registrering en bestelling accepteert u dat Butik21 uw gegevens opslaat en gebruikt om de dienstverlening aan u, de klant, te onderhouden en te verbeteren. Volgens de geldende (Zweedse) privacywetgeving heeft u recht op inzage van uw persoonsgegevens. Op uw verzoek zal Butik21 uw gegevens aanpassen of verwijderen. Mocht u dit willen, stuurt u ons dan een e-mail via: info@butik21.nl. Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
 

14. Betaalmethodes

Creditcard: Butik21 maakt gebruik van het DIBS betalingssysteem dat voldoet aan de PCI DSS-normen. Butik21 maakt ook gebruik van een SSL-certificaat. Voor meer informatie over het DIBS betalingssysteem: DIBS website (Engels).
 

Overmacht

In geval van oorlog, natuurrampen, stakingen op de arbeidsmarkt, overheidsbeslissingen en soortgelijke gebeurtenissen waar Butik21 geen invloed op heeft en die niet redelijkerwijs te verwachten zijn en die invloed hebben op de contractuele afspraken en toezeggingen van onze kant, hetgeen betekent dat Butik21 zich niet aan die afspraak/toezegging kan houden, is Butik21 ontslagen van haar verplichtingen om zich aan deze afspraken/toezeggingen te houden.
 

EU

Indien u als consument problemen heeft met producten of diensten die u online heeft gekocht, kunt u een beroep doen op alternatieve geschillenbeslechting.

Website: ec.europa.eu/odr

U komt via bovenstaande link op de officiële website van de European Commission: "The Online Dispute Resolution website is an official website managed by the European Commission dedicated to helping consumers and traders resolve their disputes out-of-court."

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »