Algemene voorwaarden

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van de algemene voorwaarden stuurt u dan een e-mail naar: info@butik21.nl.

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door Nyström Health and Medical Supplies AB, hieronder genoemd de website-eigenaar, met ondernemingsnummer 556738-9126 en btw-nummer SE556738912601, geregistreerd in Zweden.
 

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER UW PERSOONSGEGEVENS

Vanaf 25 mei 2018 vervangt de AVG de Nederlandse privacywet Wpd. De AVG reguleert hoe wij als webwinkel uw persoonsgegevens mogen verwerken. Wanneer u bij ons een bestelling plaatst gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en onze privacy policy. Onze privacy policy leest u hier.

Kort samengevat verwerken wij uw persoonsgegevens op de volgende manier:

  • Wij verzamelen alleen de benodigde gegevens om aan de overeenkomst van het bezorgen van uw bestelling te voldoen.
  • Wij verstrekken geen gegevens aan derden indien dit niet nodig is om aan onze overeenkomst te voldoen, met uitzondering van als wij dit wettelijk verplicht zijn.
  • Wij verzamelen alleen informatie die wettelijk verplicht zijn en om u zo goed mogelijke service te verlenen.
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen kunt u zich hiervoor aanmelden. Hiervoor gebruiken wij een extern systeem. Over al onze externe systemen kunt u lezen in onze privacy policy.

Heeft u vragen betreft uw persoonsgegevens kunt u contact opnemen met info@butik21.nl.

 

1. Aankoop

Er is slechts sprake van een koopcontract wanneer de website-eigenaar de bestelling heeft bevestigd door middel van een orderbevestiging. Een orderbevestiging wordt verstuurd binnen 24 uur nadat de bestelling door de website-eigenaar is ontvangen. Indien de levertijd van de bestelling is gewijzigd, zal de klant zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gebracht. De website-eigenaar heeft het recht op eigendom en recht op inhouden van alle producten totdat de klant volledig heeft betaald. Om bij ons te winkelen, dient u 18 jaar of ouder te zijn.

 

2. Prijzen

De prijzen zijn inclusief 25 % btw. Nadat de bestelling is bevestigd, kan de prijs alleen worden gewijzigd wegens omstandigheden die buiten de macht van Butik21 liggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: wijzigingen in de grondstofprijzen, valutaschommelingen of gewijzigde btw-percentages. Er komen geen extra administratiekosten bij. Als er sprake is van een prijswijziging kan de klant de bestelling zonder bijkomende kosten annuleren.

 

3. Verzendkosten

De verzendkosten naar Nederland en België bedragen altijd € 2,99. Er zijn geen bijkomende (invoer- of tol-)kosten.

 

4. Betalingsmogelijkheden / betalingsvoorwaarden

4.1 iDEAL
Betalen met iDEAL is betalen met internetbankieren bij één van de deelnemende banken. Op deze manier kunt u eenvoudig en veilig uw online aankopen afrekenen in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank. Voor meer informatie verwijzen wij door naar de website van iDEAL

4.2 Creditcard
U kunt betalen met Mastercard en Visa zonder extra kosten. Butik21 maakt hiervoor gebruik van de betaalprovider Mollie.

4.3 PayPal
PayPal-klanten met een PayPal-account kunnen gebruik maken van de PayPal-optie. Leest u hier meer: PayPal-website.

 

4.4 Bancontact/Mister Cash
Bancontact/Mister Cash is de Belgische marktleider in elektronische betalingen, na het selecteren van deze betaalmethode wordt er een beveiligde verbinding gemaakt en kunt u uw eigen bank selecteren. Leest u meer op de website van Bancontact.
 
4.5 Sofort bankoverschrijving
Betalen via Sofort betekent dat u gebruik kunt maken van uw vertrouwde gegevens van internetbankieren. Leest u meer op de website van Sofort.
 
4.6 Bankoverschrijving
Als u voor deze betaalmethode heeft gekozen krijgt u bij het afronden van het bestelproces een scherm te zien met al onze informatie. Deze informatie wordt ook via de e-mail naar u gestuurd. U kunt op uw eigen manier het bedrag overmaken. Uw bestelling wordt verstuurd zodra wij uw betaling hebben ontvangen. 
 

5. Levering

Producten die op voorraad zijn worden dezelfde dag nog verzonden indien de bestelling is gedaan en de betaling is ontvangen voor 16.00 uur op werkdagen (maandag t/m vrijdag).*

Levering naar Nederland en België duurt circa twee tot vier werkdagen. In geval een product bij de leverancier dient te worden besteld kunnen de levertijden oplopen tot vier weken. Sommige kleuren of maten kunnen uitverkocht zijn voordat het systeem de tijd heeft gehad om de voorraad bij te werken. Butik21 informeert klanten over de geschatte levertijd en de klant heeft het recht om de bestelling zonder enige kosten te annuleren.

*Met uitzondering van Zweedse feestdagen. Betalingen via creditcard of PayPal worden vrijwel direct ontvangen en daarom kunnen deze bestellingen direct verwerkt worden. Betalingen via een handmatige bankoverschrijving worden binnen enkele werkdagen ontvangen. De bestelling wordt verstuurd wanneer de betaling is ontvangen.

 

6. Vertragingen in de levering

Soms kunnen vertragingen in de levering optreden, waar Butik21 geen invloed op heeft. Bijvoorbeeld als een leverancier haar verplichtingen betreft de levering tegenover Butik21 niet kan nakomen. Als hiervan sprake is, heeft Butik21 geen aansprakelijkheid tegenover de klant voor eventuele schade die uit de vertraging voortkomt. Butik21 zal de klant, via het opgegeven e-mailadres, op de hoogte brengen van eventuele vertragingen zodra Butik21 hier informatie over heeft ontvangen.

Butik21 verstuurt de meeste bestellingen in een enveloppe via de normale post. Butik21 is daarom afhankelijk van de postbedrijven in zowel Zweden als in Nederland wat betreft de levering en levertijd. Butik21 heeft geen invloed op de postbezorging in Zweden en Nederland. Butik21 zal stappen ondernemen bij vertragingen in de postbezorging van meer dan zes werkdagen.

 

7. Transportrisico

Butik21 is verantwoordelijk voor de levering van het product aan de klant. De klant en het vervoersbedrijf zijn verantwoordelijk voor het transport terug naar Butik21.

 

8. Beschadigde producten

Wanneer u uw producten ontvangt is het belangrijk om te controleren of ze niet beschadigd zijn. Indien de producten beschadigd of op één of andere manier niet juist zijn, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met Butik21 op via: info@butik21.nl.

 

9. Recht om een aankoop te annuleren

Butik21 biedt klanten een zichttermijn van 14 dagen. Dit betekent dat de klant het recht heeft om het product binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren, mits het product niet beschadigd is en teruggestuurd kan worden in de originele verpakking. De klant heeft het recht om de verpakking te openen en het product te bekijken, maar het product mag verder niet gepast, gebruikt of gedragen zijn en de originele etiketten moeten nog op de verpakking zitten. Als de klant het product wil retourneren zijn de verzendkosten voor de klant. Producten die onder de categorie ‘ondergoed’ vallen mogen geretourneerd worden, mits de verpakking ongeopend is.

Butik21 biedt klanten een ruiltermijn van 30 dagen. Dit betekent dat de klant het recht heeft om het product binnen 30 dagen na ontvangst te ruilen, mits de producten niet gebruikt zijn.

 

10. Klachten

Als u een klacht heeft over een beschadigd of defect product, dient u zo spoedig mogelijk contact met Butik21 op te nemen via: info@butik21.nl. Butik21 geeft u dan verdere instructies. Vergeet niet dat u zelf verantwoordelijk bent voor de retourzending.

 

11. Terugbetalingen

Terugbetalingen worden gedaan naar de opgegeven (bij betaling gebruikte) bankrekening. De terugbetaling wordt zo spoedig mogelijk gedaan, nadat Butik21 uw retourzending heeft ontvangen en geaccepteerd. Dit vindt altijd binnen 30 dagen plaats. 

 

12. Voorbehoud

Butik21 behoudt zich het recht voor wijzigingen in de prijzen door te voeren indien dit te wijten is aan grote prijswijzigingen van de leveranciers, typefouten of andere fouten waar Butik21 geen invloed op heeft. Lees meer over onvoorziene gebeurtenissen in de paragraaf '14. Overmacht' hieronder.

 

13. Privacyregeling

Door middel van uw registrering en bestelling accepteert u dat Butik21 uw gegevens opslaat en gebruikt om de dienstverlening aan u, de klant, te voltooien. Leest u meer over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan in onze privacy policy. 

 

14. Overmacht

In geval van oorlog, natuurrampen, stakingen op de arbeidsmarkt, overheidsbeslissingen en soortgelijke gebeurtenissen waar Butik21 geen invloed op heeft en die niet redelijkerwijs te verwachten zijn en die invloed hebben op de contractuele afspraken en toezeggingen van onze kant, hetgeen betekent dat Butik21 zich niet aan die afspraak/toezegging kan houden, is Butik21 ontslagen van haar verplichtingen om zich aan deze afspraken/toezeggingen te houden.

 

15. EU

Indien u als consument problemen heeft met producten of diensten die u online heeft gekocht, kunt u een beroep doen op alternatieve geschillenbeslechting.

Website: ec.europa.eu/odr

U komt via bovenstaande link op de officiële website van de European Commission: "The Online Dispute Resolution website is an official website managed by the European Commission dedicated to helping consumers and traders resolve their disputes out-of-court."

 

16. Spaaractie

Onze spaaractie via LoyaltyLion is een bonusprogramma voor onze trouwe klanten. Butik21 behoudt zich het recht voor de spaaractie te allen tijde te kunnen beëindigen, wijzigen of door een ander programma te vervangen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »