Ruilen & retourneren

Hartelijk dank dat u gekozen heeft om uw producten te kopen via Butik21.nl! Wij hopen dat u tevreden bent met uw aankoop. Mocht u onverhoopt toch niet tevreden zijn dan heeft u de mogelijkheid om één of meerdere producten om te ruilen of te retourneren.
 

Ruilen

Butik21 biedt u een ruiltermijn van 30 dagen indien u een andere maat of kleur wenst. Het gaat hier om ongebruikte producten in de originele verpakking: het product is niet gepast, is schoon, onbeschadigd en in verkoopbare staat. Vergeet niet uw naam en ordernummer bij uw retourzending toe te voegen, net zoals welke andere maat of kleur u van het artikel wenst te ontvangen.
De gemaakte verzendkosten door de klant om één of meerdere producten aan Butik21 te retourneren worden door de klant betaald en niet door Butik21 vergoed. Butik21 stuurt vervolgens het omgeruilde product zonder verdere verzendkosten naar de klant toe.

Let op: ruilen kan alleen als het gaat om een andere maat of kleur: indien u andere producten wenst te ontvangen dient u de artikelen retour te zenden en een nieuwe bestelling te plaatsen.
Ondergoed kan alleen geruild worden als deze in de ongeopende, originele verpakking zit. Indien de verpakking van het product is geopend, kan het artikel niet geruild worden.

Voor een snelle afhandeling kunt u:

 

  • inloggen via "Mijn account" en hier aangeven dat u een product om wilt ruilen. Wij ontvangen op deze manier al uw gegevens en kunnen u zo nog sneller helpen én beter op de hoogte houden.
  • Butik21 een e-mail sturen via info@butik21.nl om ons zo op de hoogte te stellen. Vergeet niet uw naam en ordernummer bij uw retourzending te vermelden. Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, krijgt u hier bericht van.

Als u er niet zeker van bent of u een product kunt omruilen, neemt u dan contact met ons op. Ongeaccepteerde retourzendingen worden teruggestuurd: de kosten zijn voor de klant.

Retourneren

Bij Butik21 heeft u een bedenktijd (= 'herroepingsrecht') van 14 dagen. Dit betekent dat u het recht heeft om producten te retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. Het gaat hier om ongebruikte producten in de originele verpakking: het product is niet gepast, is schoon, onbeschadigd en in verkoopbare staat. Vergeet niet uw naam, ordernummer en aankoopbon bij uw retourzending toe te voegen, net zoals de reden waaom u één of meerdere producten retourneert.
De gemaakte verzendkosten door de klant om één of meerdere producten aan Butik21 te retourneren worden door de klant betaald en niet door Butik21 vergoed. Wanneer u een gedeelte van uw bestelling terug heeft gestuurd (niet alle gekochte producten) krijgt u het bedrag van de producten terug. Heeft u de gehele bestelling teruggestuurd (alle gekochte producten) dan krijgt u het totale aankoopbedrag terug (inclusief de €2,99 verzendkosten).

Let op: ondergoed kan alleen geretourneerd worden als het product in de ongeopende, originele verpakking zit. Indien de verpakking van het product is geopend, kan het artikel niet geretourneerd worden.

Voor een snelle afhandeling kunt u:

 

  • inloggen via "Mijn account" en hier aangeven dat u een product wilt retourneren. Wij ontvangen op deze manier al uw gegevens en kunnen u zo nog sneller helpen én beter op de hoogte houden.
  • Butik21 een e-mail sturen via info@butik21.nl om ons zo op de hoogte te stellen. Vergeet niet uw naam en ordernummer bij uw retourzending te vermelden. Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, krijgt u hier bericht van.

Bij een retourzending wordt u op dezelfde wijze terugbetaald als u betaald heeft; dit vindt zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen (na ontvangst van de retourzending door Butik21) plaats. 

Als u er niet zeker van bent of u een product kunt retourneren, neemt u dan contact met ons op. Ongeaccepteerde retourzendingen worden teruggestuurd: de kosten zijn voor de klant.
 

Foutieve levering / Klachten

Indien Butik21 verkeerde of beschadigde producten heeft geleverd dient de klant dit door te geven aan de klantenservice via info@butik21.nl, binnen 30 dagen na aankoop. Het gaat hier bijvoorbeeld om fabricagefouten en leveringsfouten. Slijtage valt hier niet onder.
De producten dienen geretourneerd te worden aan Butik21: deze kosten worden uiteraard door Butik21 vergoed, mits de klacht gegrond is verklaard. (Hoe u de producten dient te retourneren leest u hieronder.) De klant heeft vervolgens de keuze tussen het alsnog ontvangen van de juiste producten of het geld terug. Indien u uw geld terug wenst wordt u op dezelfde wijze terugbetaald als u betaald heeft; dit vindt zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen (na ontvangst van de retourzending door Butik21) plaats.

Internationale brievenbuspost

Let op: neemt u eerst contact op met Butik21 voordat u producten retourneert en om te kijken of uw retourzending vergoed kan worden. Om één of meerdere producten aan Butik21 te retourneren dient u te kiezen voor internationale brievenbuspost. De Nederlandse tarieven vindt u terug op deze pagina van PostNL en de Belgische tarieven vindt u terug op deze pagina van Bpost.
Dit houdt in dat Butik21 bij verzendingen van bijvoorbeeld 0 - 100 gram maximaal € 4,35 (NL) en maximaal € 4,38 (BE) terugbetaalt aan de klant. (Tarieven bijgewerkt op 08-01-2019.)

Indien u ervoor kiest om uw retourzending niet als internationale brievenbuspost naar ons te verzenden zullen de verzendkosten niet vergoed worden door Butik21. Enkele voorbeelden hiervan zijn: aangetekende brieven, brieven met spoedservice, brieven met verzekerservice of pakketten. Deze verzendmethoden zullen niet vergoed worden door Butik21. Kiest u ervoor een bestelling op een andere manier dan als brief te retourneren, neem contact met ons op voor een ander retouradres dan onderstaand.

 

Retouradres (alleen voor internationale brievenbuspost):

Butik21
c/o NHM Supplies
Box 110 50
161 11 Bromma
Zweden

Let op: de klant is verantwoordelijk voor de retourzending. Een tip van ons is om er altijd voor te zorgen dat uw eigen adres als afzender op de enveloppe vermeld staat, zodat deze aan u teruggestuurd kan worden mocht er iets fout gaan tijdens de verzending. 
Het kan soms enige tijd duren voordat wij uw retourzending hebben ontvangen. Uiteraard informeren wij u direct wanneer uw retourzending is aangekomen, maar Butik21 heeft geen invloed op de levertijd. Wij behandelen uw retour als uw retourzending is aangekomen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »