Hallux valgus

Min: €0 Max: €30

Hallux valgus is een aandoening waarbij de grote teen naar binnen toe staat. Met deze scheefstand is het gewricht aan de buitenkant van de teen naar buiten toe gedraaid, waardoor een knobbel ontstaat. Deze knobbel kan pijn en ongemak geven bij het dragen van schoenen en kan makkelijk ontsteken. Daarnaast kan er tussen de grote teen en de andere tenen wrijving ontstaan. In het assortiment van Butik21 vindt u diverse producten om uw klachten te verlichten; voor zowel overdag als 's nachts.

Ontstaanswijze

Hallux valgus kan ontstaan door een erfelijke en/of aangeboren afwijking in de stand van de voet. Daarnaast kan hallux valgus ontstaan door het dragen van té smalle schoenen of hoge hakken (waardoor de tenen bekneld raken).

Behandeling

Een hallux valgus behandeling bestaat uit een operatieve correctie van de stand van de grote teen. Bij ernstige vergroeiing en klachten zal de arts u dit dan ook adviseren. In het geval van minder ernstige klachten bestaan er verschillende manieren en hulpmiddelen die de pijn kunnen verlichten. Vermijd smalle schoenen en hoge hakken die uw tenen afknellen. Maak gebruik van zachte inlegzolen om de druk op de voorvoet te verminderen en gebruik (overdag) een steun- en teenspreider om wrijving te voorkomen en ('s nachts) een steunverband om de grote teen in de juiste positie te houden. Deze hulpmiddelen vindt u uiteraard terug in ons assortiment.
Belangrijk: de hallux valgus producten dienen niet gedurende 24 aaneengesloten uren gedragen te worden. Het is belangrijk dat u het product af en toe verwijdert zodat de huid kan ademen en irritaties worden voorkomen.


Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »