Hamertenen

Min: €0 Max: €15

Hamertenen zijn tenen met een afwijkende stand in het teengewricht. Het laatste teenkootje staat vaak omhoog en naar voren. De kromtrekking van de teen geeft veel klachten tijdens het lopen, met name door de wrijving in schoeisel. Het vinden en dragen van goede schoenen kan een probleem worden. Hamerteensymptomen beperken zich daardoor vaak niet tot de kromtrekking van het teengewricht; ook likdoorns en pijnlijke eeltplekken maken er vaak deel van uit.
De pijn die onder en tussen de tenen ontstaat kan verlicht worden door een siliconen bescherming. Om de stand van de tenen te corrigeren zijn er speciale teencorrectors- en spreiders te verkrijgen. Deze producten vindt u uiteraard bij Butik21.
 

Ontstaanswijze

Hamertenen kunnen ontstaan door een erfelijke afwijking en/of aangeboren afwijking in de stand van het teengewricht, door het dragen van te kleine schoenen, door een verkeerde stand van de voet of verkeerde spanning op de aangehechte spiertjes en als gevolg van reuma, artritis of door hallux valgus.
 

Behandeling

Als de hamertenen nog soepel zijn, kunnen hulpmiddelen verlichting bieden en verdere vervorming tegengaan. De meest gebruikte hulpmiddelen zijn producten die de teen corrigeren of beschermen. Daarnaast kan een ondersteunende inlegzool voor de voetboog helpen doordat deze de door de hamerteen sterker onder druk staande voetboog steun biedt en de teen de juiste richting opduwt.


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »