Hielspoor

Min: €0 Max: €40

Hielspoor is een verbening van de aanhechting van de pees aan het hielbeen. Deze verbening (verkalking) is doorgaans niet de oorzaak van de pijn, maar wel een van de symptomen van plantaire fasciitis. Plantaire fasciitis is een ontsteking van de pees aan de onderkant van de voetzool. Deze ontsteking is de oorzaak van de pijnklachten in de hiel.
Om de overbelaste voet te ontzien kunt u o.a. gebruik maken van (siliconen) inlegzolen of hielspoorkussentjes. Deze geven een goede steun, werken schokdempend en ontlasten de hiel om zo de pijn te verlichten.
 

Ontstaanswijze en symptomen

Ervaart u een vervelende, stekende pijn onder uw hiel bij het lopen en staan? Is deze pijn 's ochtends het ergst maar vermindert deze in de loop van de dag? Indien dit zo is kunt u last hebben van hielspoor.
Hielspoor kan veroorzaakt worden door door het vele lopen op een harde ondergrond en door verkeerd schoeisel. Mensen met een doorgezakte voet lopen een groter risico op hielspoorklachten, net zoals mensen met overgewicht.
 

Behandeling

Een hielspoorbehandeling bestaat met name uit het zorgen voor het ontlasten van de hiel. Omdat men de hiel tijdens het lopen nu eenmaal zal belasten is één van de oplossingen het dragen van goede, ondersteunende schoenen. Daarnaast kan de druk op de hiel verminderd worden door het gebruik van zachte, ondersteunende inlegzolen en/of een hielkussen.


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »