Likdoorns / eksterogen

Min: €0 Max: €15

Likdoorns (ook wel eksterogen genoemd) zijn naar binnen groeiende eeltplekken die voor veel pijn en ongemak kunnen zorgen. Deze verdikkingen van de huid ontstaan vaak op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid plaatsvindt, waardoor meer eelt wordt gevormd. Indien de likdoorn zich op (of tussen) één van de tenen bevindt kan een beschermende teenkoker pijnverlichting bieden. Het gebruik van schuim- en gelringen neemt de druk weg. Deze producten vindt u uiteraard terug in ons assortiment.
 

Ontstaanswijze

Likdoorns kunnen ontstaan door tenen die in een afwijkende stand staan, zoals hamertenen. Andere oorzaken zijn hallux valgus en het lopen op te hoge hakken of het dragen van te smalle schoenen. Constante wrijving stimuleert de huid tot de vorming van een extra dikke huidlaag ter bescherming. Deze eeltplekken kunnen in het midden een donkere plek vertonen; een ophoping van dode huidresten. Deze plek is vaak zeer pijnlijk. Veel voorkomende plaatsen van likdoorns zijn de boven- en zijkant van de tenen, de bal van de voet alsmede de handpalm.
 

Behandeling

Likdoorns kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Likdoorn-beschermringen zorgen ervoor dat er geen directe druk op de pijnlijke kern kan komen. Teenkokers houden de tenen van elkaar gescheiden waardoor de druk aan de binnenzijde van de teen wordt verlicht. Er bestaan ook speciale likdoornpleisters waarin salicylzuur is verwerkt. Door middel van deze pleisters wordt de hoornlaag losgeweekt. Lees de instructies van dergelijke pleisters heel nauwkeurig, want deze mogen niet gebruikt worden door o.a. diabetespatienten en kinderen. Indien u veel last heeft van (terugkerende) likdoorns wordt aangeraden om een pedicure te raadplegen, zodat de likdoorn weggesneden kan worden.


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »