Ondersteuning voetboog

Min: €0 Max: €35

Uw voeten worden dagelijks (zwaar) belast. Tijdens het lopen, rennen of springen veert het gehele lichaamsgewicht op het voetgewelf (de voetboog), waardoor deze door kan zakken of andere pijnklachten kan geven vanwege overbelasting. Een ondersteunend kussen voor het voetgewelf biedt uitkomst. Ook bij bepaalde ziektebeelden zoals Mortons Neuralgie (een zenuwbeklemming) en hamertenen kunnen steunzolen voor de voetboog ondersteunend en pijnverlichtend zijn.
 

Lichaamshouding

Inlegzolen die het voetgewelf ondersteunen kunnen een positief effect hebben op de lichaamshouding. Door het dagelijks vele zitten óf juist staan, het dragen van te hoge hakken of te smalle schoenen en het joggen op een te harde ondergrond staan onze voeten behoorlijk onder druk. Blessures zorgen er vervolgens voor dat we verkeerd gaan staan en/of lopen, wat onze houding niet ten goede komt. Nek- en rugproblemen zijn veel voorkomende gevolgen. Indien u last heeft van pijnlijke voeten of een afplattend voetgewelf is het daarom goed om een ondersteuning voor de voetboog te gebruiken en daarmee het ontstaan van andere problemen door een verkeerde lichaamshouding te voorkomen.
 

Behandeling

Een steunzool voor het voetgewelf ontlast de voet. Bij Mortons Neuralgie helpt een inlegzool door de afgeklemde zenuw te ontlasten. Soms is echter meer nodig, zoals een behandeling met cortison of een operatie; raadpleeg een orthopeed voor meer informatie. Een ondersteunende inlegzool kan ook bij hamertenen verlichting bieden. De zool helpt doordat deze de door de hamerteen sterker onder druk staande voetboog steun biedt en de teen de juiste richting opduwt.

Inlegzolen kunnen zich concentreren op verschillende onderdelen van de voetboog: de binnenste en buitenste lengteboog en de dwarsboog. Met 'voetboog' wordt vaak de lengteboog bedoeld, de voetholte. Voor steunzolen specifiek voor de voorvoet en de dwarsboog, kijk bij voorvoetsteun. Veel inlegzolen bieden echter ondersteuning aan zowel de lengteboog als de dwarsboog.


Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »