Voorvoetsteun

Min: €0 Max: €35

Pijn onder de bal van de voet wordt ook wel metatarsalgie genoemd. Wanneer er extra druk op de middenvoetsbeentjes komt of de druk niet gelijkmatig verdeeld wordt ontwikkelen zich voorvoetklachten. Dit kan komen door een intensieve training, holvoet, ongelijkheid in de lengte van de middenvoetsbeentjes, een hamer- of klauwteen, hallux valgus, overgewicht, hoge hakken of krappe schoenen, een dunner wordend vetkussen onder de voorvoet, een ontsteking etc.

De klachten uiten zich vooral in pijn en eelt onder de voorvoet. De pijn is vaak stekend of brandend, en verergert wanneer u loopt of lang staat. De klachten worden erger als u op blote voeten loopt.

Bij een doorgezakte voorvoet, ook wel spreidvoet genoemd, is de voorvoetboog doorgezakt. De voorvoet wordt breder en platter, wat pijn doet in de schoen. Een doorgezakte voorvoet kan ook leiden tot hallux valgus.
 

Hulpmiddelen voor de voorvoet

Er zijn verschillende producten om de middenvoetsbeentjes te ontlasten. Een voorvoetkussen, ook wel voorvoetpelotte genoemd, kan achter de kopjes van de middenvoetsbeentjes geplaatst worden zodat er minder druk op komt. Voorvoetkussentjes kunnen uit verschillende materialen bestaan en afgestemd zijn op verschillende soort schoenen, zoals sandalen of dichte schoenen, of specifiek op schoenen met hoge hakken. Inlegzolen kunnen naast een gelengsteun en hielkussen ook een voorvoetsteun bevatten die de voorvoet ontlast, voor een complete ondersteuning van de voet.


Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »